In welke gemeente moet mijn woning liggen om een taxatie door Jolanda Kales Taxaties te laten uitvoeren?
In de volgende gemeentes mag ik taxeren:

Katwijk ZH, Rijnsburg, Valkenburg ZH, Voorschoten, Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Noordwijk ZH, Noordwijkerhout, Voorhout, Warmond, Lisse, Sassenheim, Hillegom en De Zilk.

 

Wat is een gevalideerd, NWWI en/of NHG Taxatie rapport?  

Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) is een onafhankelijk taxatie instituut dat geldt als validatie-keurmerk voor taxateurs. Het NWWI controleert en valideert een taxatierapport waardoor deze wordt geaccepteerd door het NHG en alle hypotheek geldverstrekkers. Het NWWI werkt als een extra controle systeem op de taxatiemethode van de taxateur en de uitwerking in het taxatierapport.

Als uw geldverstrekker een NWWI taxatie wil of als u uw hypotheek met NHG financiert dan bent u dus verplicht om het taxatierapport te valideren.

Accepteert de bank elk taxatierapport? 

De bank of de hypotheek geldverstrekker zal niet altijd elk taxatierapport accepteren. Als u een taxatierapport nodig heeft om een hypotheek te krijgen dan moet het taxatierapport voldoen aan de eisen van de geldverstrekker. Wel is gezamenlijk afgesproken aan welke kwaliteitseisen een taxateur en het taxatierapport moet voldoen. 

Aan welke kwaliteitseisen moet een taxateur voldoen? 

De taxateur moet aan de volgende vier eisen voldoen: 

  • Ingeschreven staan bij het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs).
  • Het taxatierapport opmaken conform de laatste normen vastgesteld door Centraal Hypothecair Fonds.
  • Voldoende bekend zijn met de plaats of regio van het te taxeren object.
  • De hypotheek geldverstrekkers verschillen onderling wat betreft de maximale afstand tussen de standplaats van de taxateur en het adres van de te taxeren woning, maar gemiddeld wordt een afstand van 20 kilometer geaccepteerd door bijna alle hypotheek geldverstrekkers. 

Is een taxatierapport ook een bouwkundig rapport?

Nee, de onderhoudsstaat wordt wel bekeken en beoordeeld, maar dit is geen uitgebreide bouwkundige inspectie. Het is altijd wel verstandig om bij een aankoop een bouwkundige naar de woning te laten kijken. 

Wat is het verschil tussen een makelaar en een taxateur?

Tegenwoordig kan iedereen zich makelaar noemen omdat de beëdiging van makelaars door de rechtbank in 2001 is afgeschaft. Daarmee kwam een einde aan de titelbescherming van makelaar. 

Je kunt jezelf echter pas taxateur noemen als je voldoet aan de eisen die worden gesteld aan de certificeringregeling die een aantal organisaties op het gebied van de makelaardij naar aanleiding van de afschaffing van de beëdiging ontwikkelden, om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen. Een erkende taxateur moet ingeschreven staan in het NRVT register.

Wat is het NRVT register?
Het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) is sinds 1 januari 2016 het centrale register van vastgoedtaxateurs: één register voor alle gekwalificeerde vastgoedtaxateurs in Nederland. De kwaliteit van de taxateurs wordt gewaarborgd door de kamerreglementen, gedrags- en beroepsregels, permanente educatie en een centraal tuchtrecht.

Jolanda Kales is sinds 1 januari 2003 ingeschreven in dit register en heeft daardoor ook de titel ‘Register-Taxateur’ (RT): dit is een waarborg voor kwaliteit, integriteit en deskundigheid. Verder is Jolanda Kales sinds 1998 werkzaam in de makelaardij

 

Afbeeldingsresultaat voor red house